Одеса: +380 67 235-79-07        Львiв: +380 67 828-11-42      Київ: +380 67 411-11-75

Китайська фанера. Міфи та реальність.

Линия по производству фанеры
07. 08. 17
Перегляди: 4316

Що таке китайська фанера?
Звідки вона взялася і варто або не варто її купувати?
   Упередження і стереотипи перемогти дуже непросто. Тим більше, коли вони не лише мають багаторічну історію, але і підтверджені ситуаціями в поточній дійсності. Ця стаття присвячена фанері, що ламінує, для опалубки китайського виробництва.
   На сьогодні на фанерному ринку України без

зусиль можна знайти цю продукцію. Інтернет пістрявить фотографіями і оголошеннями про продаж китайської фанери, що ламінує, для опалубки. Тополя поліпшена, фанера з собачками і без.
   Так, китайської фанери, що ламінує, в Україні багато і її якість дуже сильно варіюється.

Давайте все по порядку.

Ціна китайської ламiнованої фанери.
   Основним виробником фанери у світі є - Китай. На його частку доводиться більше 70 % усього виробництва фанерної продукції у світі. За ним йде північна Америка і країни південно-східної Азії. Приблизно 30% вироблюваної в Китаї фанери йде на експорт. Причому основні країни імпортери - це США, Росія, Південна Америка. Тобто ті країни які самі роблять фанеру.
Чому так? - запитаєте Ви. Відповідь проста - ціна.
Ціна Китайської фанери нижче чим у інших гравців на цьому ринку. Це обумовлено, типовим для китайського економічного дива, поєднанням європейських та американських технологій з дешевизною робочої сили і працьовитістю китайців. 

Якість китайської фанери.
   Як і більшість товарів, вироблюваних в Китаї фанера буває різної якості. Настільки різного, що дивлячись на деякі зразки китайської фанери взагалі важко сказати чи є там дерево.
   В основному в Китаї фанеру роблять з берези і тополі. Але буває і екзотика - наприклад фанера з бамбука. Берези в Китаї мало, основна частина сировини ввозиться з Росії. Тополя ж росте у великих кількостях. Це і є основний матеріал з якого робиться фанера в Китаї. Деревина тополі трохи м'якше чим берези і вологостійкість тополі нижчі. Тому фанера з тополі за технічними характеристиками дещо поступається фанері з берези.

Взагалі китайську фанеру ділять на декілька класів:

Клас А.

Fanera Kitay Klass AФанера, зроблена з шарів шпони берези і тополі, що чергуються.
Характеристики такої фанери практично не відрізняються від березової фанери, що ламінує.
Як і фанера з берези витримує 15 циклів бетонування. Але і ціна її досить висока.






Клас В.

Fanera Kitay Klass BЦе фанера, що повністю складається з шпони тополі.
Якісна фанера, що дозволяє вирішити більшість поставлених завдань.
Дозволяє робити 12 циклів бетонування.
Цілком може використовуватися для облаштування плит перекриттів при будівництві багатоповерхових будівель.





Клас С.

Fanera Kitay Klass CФанера з тополі.Якісна фанера не відноситься до класу рециклінг *.
У середині листа, при різанні, немає порожнеч і слідів бетону, а також чужорідних предметів, що не мають відношення, до шпону.
За технічними характеристиками поступається першим двом класам і тому призначається для будівництва малоповерхових будівель і в якості " підрізальної" фанери. Вона дозволяє робити бетонні роботи не меншь нiж 5-ти разів.


    З детальною інформацією за технічними характеристиками, області застосування, а також порівняльних характеристик китайської, білоруської та російської фанери можна ознайомитись тут.

Висновок:
   Китайська ламінована фанера міцно займає нішу «ціна-якість». Правильно застосування даного продукту дозволяє отримати значну економію коштів при незмінно високій якості проведених робіт в монолітному будівництві

   Наша компанія завозить в Україну, китайську ламіновану фанеру Класу В і С. Причому фанера класу В захищена логотипом Terra System. Це якісна фанера з тополі, виготовлена ​​на сучасному обладнанні, має подвійне пресування і проклейку клеєм WBP. Торці фанери мають подвійну прокраску для захисту від вологи. Так, вона трохи поступається за якістю фанері виробництва Росія, але різниця в ціні досить відчутна. Це дійсно гідний продукт, а інакше ми б не стали маркувати його нашим логотипом.
    Безумовно, в нинішній економічній ситуації діє принцип «довіряй, але перевіряй» і тому ми завжди готові провести детальну консультацію в офісах нашої компанії. Тут за чашкою кави, ми докладно розповімо про продукцію, покажемо зразки, проведемо випробування і розвіємо всі сумніви і страхи.   Тим же, хто хоче переконатися в наших словах дистанційно - ознайомтеся з технічними характеристиками, подивіться фотографії зрізів китайської фанери. Ми підготували кілька слайдів, щоб показати - це дійсно гідна фанера для опалубки за свої гроші.

Підіб'ємо підсумки.
   Бувають хороші, якісні та недорогі товари з Китаю. Ламінована фанера для опалубки, пропонована Терра Систем - живе тому підтвердження. Найбільш промовистим є той факт, що понад чотири десятки будівельних компаній, одного разу попрацювавши з нашої китайської фанерою, продовжують використовувати її в монолітних роботах.

             

 Fanera Kitay    Fanera Kitay 2  Fanera Kitay 3  Fanera Kitay 4

 

Рециклінг  –  продукт вторинної переробки. Колишня у вжитку фанера викуповується у будівельних організацій, шліфується заново, ріжеться, сегменти зрощуються між собою сполуками шип - retsikling faneryiпаз і заново ламінується. Така продукція природно коштує набагато дешевше. Допуски по вазі листа і товщині фанери в даному випадку мало враховуються, тому рециклінгових китайська фанера товщиною 21 мм. може бути товщиною 18,5 мм. і 19 мм., а поверхню листа може мати сліди бетонної пилу, що проступають через ламіновану плівку, а також мати яскраво виражену дефектологію по геометрії листа.